in 5 stappen


De procedure (1-2-3) gedurende drie opeenvolgende stoelgangen herhalen.
Het resultaat (stap 4-5) verschijnt binnen 10 minuten.

Een zorgvuldig uitgevoerde test biedt je in hoge mate zekerheid. De resultaten mag je dus vertrouwen. Om de kans op detectie te verhogen, is het belangrijk de staalname gedurende drie opeenvolgende stoelgangen te herhalen. Dit omdat monsters van je stoelgang wisselend wel en niet microscopisch bloed kunnen bevatten.

** Lees aandachtig de bijsluiter om ieder misverstand uit te sluiten.

** Voor aanvullend beeldmateriaal met extra duiding, klik hier.

OEF,
een negatieve test

Je hebt de procedure met 3 opeenvolgende staalnames uitgevoerd en de test blijkt negatief? Goed nieuws! Vergeet niet om de FECOTEST® elk jaar te herhalen. Zo krijgt darmkanker bij jou minder kans.

OEI,
een positieve test

Neem steeds contact op met je arts voor aanvullend darmonderzoek. Bij een test met afwijkend resultaat is er nog geen reden tot paniek. Verscheidene aandoeningen van minder ingrijpende aard kunnen verantwoordelijk zijn voor het bloed in je stoelgang.

We steunen vzw Stop Darmkanker. Het credo van Dr. Luc Colemont 'kennis delen kan levens redden' brengt hij dagelijks in de praktijk door op diverse plaatsen lezingen te verzorgen.

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!